massages

Door middel van één of een combinatie van onderstaande massages nodig ik je uit om te ontspannen en vanuit de ontspanning te luisteren naar de signalen van je lichaam.

De massages bestaan uit verschillende handgrepen die ik toepas op een afwisselende en rustige manier. Gebieden die gemasseerd kunnen worden zijn: hoofd, rug, nek en schouders, armen en handen, benen en voeten, buik of bekken.

Schermafbeelding 2015-05-28 om 5.28.45 PM

De klassieke massage (ook wel Zweedse of sportmassage genoemd) richt zich op de spieren, pezen en gewrichten. Door middel van strijkingen en knedingen wordt er gericht aandacht gegeven aan de spierspanning in je lichaam. Doorbloeding en stofwisseling in de spieren worden beïnvloed. Deze vorm van massage kan je bewust maken van spanning en ontspanning in je lichaam.

De haptische massage richt zich op het gevoelsleven. Lange, zachte, rustige en vloeiende bewegingen brengen gevoelens teweeg. Het bewust ervaren en toelaten van de verschillende sensaties, zonder oordeel, versterkt de natuurlijke stromende eenheid van je lichaam (je levenskracht of levensenergie).

De voeten weerspiegelen het hele lichaam. Daar bevinden zich zones die corresponderen met delen van je lijf. Door het masseren van je voeten wordt je hele lichaam indirect aangeraakt en word jij als geheel wezen geraakt.

Bij “holistic pulsing” wordt je lichaam in beweging gebracht door middel van ritmisch wiegen. Zachtjes en langzaam kom je weer in harmonie met datgene wat er in je leeft. Alles kan weer vloeien in je lichaam.

Manuele lymfedrainage stimuleert de motoriek van het lymfestelsel. Deze stimulatie is nodig om vocht en afvalstoffen sneller af te voeren. De voedende en zuiverende werking van de massage heeft een gunstige effect op de immuniteit van het lichaam. Betere bescherming en afweer tegen o.a infecties. Daarnaast heeft manuele lymfedrainage invloed op het parasympathisch zenuwstelsel en zorgt er voor dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen.

Bindweefsel massage is een diepere massage die zich op de weefsels onder de huid richt. Het nodigt je uit om te gaan voelen wat er onderhuids speelt, of verborgen ligt.

Masseren met de onderarmen vanuit aandacht en verbinding en in een continu flow zijn de kenmerken van de Lomi Lomi. Deze techniek herstelt de verbinding tussen de verschillende lichaamsdelen en brengt de levensenergie in beweging. Je gevoel van heelwording wordt aangewakkert.

Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05 Image 06 Image 07